Rosii conservate pentru iarna | FOTO : Mariana Mateescu
Ingredienterosii coapte si sanatoaseusturoifrunze de busuioc sau cimbru proaspatMod de preparareSpalam bine rosiile si le taiem in sferturi, dupa ce le-am taiat cotorul. Luam borcane de 800 de grame( in prealabil le-am spalat si sterilizat bine). Pe fundul borcanului punem cativa graunti de usturoi si apoi incepem sa asezam sferturile de rosii cat mai indesate, pentru a elimina aerul dintre ele. Dupa ce am umplut borcanul punem deasupra alti cativa graunti de usturoi sau 3-4 frunze de busuioc. Inchidem borcanul si trecem la urmatorul.Dupa ce am terminat toate rosiile ( fiecare face dupa posibilitati si necesitati, de aceea nu am dat cantitati), asezam borcanele intr-un vas mare de preferat cu fundul dublu. Pe fundul vasului punem cartoane groase, borcanele separate intre ele prin alte cartoane, apa si fierbem cam 30 minute dupa ce a dat apa in primul clocot.Oprim focul, acoperim vasul si-l