Rosii in suc pentru iarna

Rosii in suc pentru iarna    |     FOTO   :  Mariana Mateescu Ingredienterosii prunisoare ( sunt mai carnoase si mai dulci), dar pot fi conservate si rosii mai micute sau rosii cherysuc de rosii facut in casa fiert si racit in prealabilfasi de ardei gras sau capiaaspirineMod de preparareSe aleg rosii prunisoare( sau de care dorim si ne plac), dar avem grija sa fie sanatoase si nepatate. Le spalam bine, pregatim fasiile de ardei (optional, nu este obligatoriu).Luam borcanele bine spalate si sterilizate si punem rosiile alternand cu fasiile de ardei. Putem sa oparim si sa curatam de coaja rosiile. Eu le pun necuratate de coji pentru ca iarna sa le pot folosi si la mancare de rosii ( o sa va postez si aceasta reteta cu alta ocazie).Se umplu apoi borcanele cu suc de rosii, se pun cate 2 aspirine la borcanul de 800 g si se infileteaza bine capacele borcanelor.Se aseaza borcanele intr-un vas inalt pe fundul caruia am asezat cartoane (sau prosoape). Avem gr