Rosii pentru ciorba | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente10 kg rosii3 kg ardeisarezaharuleiMod de preparareRosiile se spala bine, se curata de cotoare si se taie in sferturi. Se spala si ardeii si se curata de cotoare, seminte si nervuri.Se trec prin masina de tocat si se amesteca intr-un vas in care sa incapa toata cantitatea rezultata.Se pune vasul la fiert si dupa ce da in fiert se adauga sarea si zaharul dupa gust. Nu trebuie prea mult zahar, iar sare punem dupa cat de sarat mancam fiecare.Dupa 1/2 ora, daca s-a inmuiat ardeiul, oprim focul si punem rosiile in sticle, sterilizate si uscate.Va trebui sa le punem cu grija pentru ca sunt fierbinti, iar deasupra sa punem putin ulei incins, pentru a etansa compozitia. Punem cu grija capacele sticlelor si invelim in paturi groase pana se racesc bine sticlele. Dupa aceea le putem depozita in camara.Le vom folosi la iarna la ciorbe, tocanite sau orice mancaruri cu sos.Sunt excelente si pastreaza gust