Sarmalute in frunze de stevie | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente :500 g carne tocata amestec ( vita + porc)2 cepe 100 g orezmarar tocatfrunze de steviesuc de rosii sau 2-3 linguri pasta de rosii100 ml bors sau 1/2 cescuta zeama de lamaiesare, piper macinat, condiment pentru sarmale1 ou Mod de pregatire:Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata fin, orezul fiert si mararul tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si condiment pentru sarmale, se pune oul si se omogenizeaza bine compozitia.Frunzele de stevie se spala foarte bine de impuritatile si eventualii daunatori. Se oparesc foarte, foarte putin in apa clocotita pentru a se inmuia si a se putea rula usor( atentie la oparit deoarece daca sunt prea rau oparite , se inmoaie prea rau si nu mai aveti ce rula cu carne)Luam cate o frunza de stevie, punem o lingura din compozitia de carne si rulam strans sarmalutele. Dupa ce am terminat toata carnea, asezam sarmalutele intr-o cratita,