Supa crema de brocoli | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente:
1-2 broccoli
2 morcovi
1 radacina patrunjel+frunze
1 pastarnac
1 telina(mica sau o portiune dintr-o telina mai mare)
1 ceapa potrivita
sare, piper dupa gust
ulei de masline
smantana
optional 1-2 cartofi
crutoane de paine
Modde pregatire:
Se spala si se curata toate radacinoasele, se taie in bucati potrivite, mai putin ceapa, care se pune intreaga, si se pun toate la fiert intr-o oala in 2-3 l apa in care adaugam sarea si piperul. Intre timp se curata broccoli, se spala bine sub jet de apa, se rupe in buchetele si se pune in oala cand celelalte legume sunt aproape fierte(broccoli fierbe f repede si nu e cazul sa-i pierdem din vitamine).
Cand toate legumele au fiert, se opreste focul si se lasa la racit.
Dupa racier se scurge zeama, dar nu se arunca, maruntim cu blenderul legumele, pana se paseaza bine.Se pune restul de zeama si se mai pune pe aragaz, la foc mic impreuna cu cateva picaturi de ulei de masline. Se mai fierbe 4-5 minute.Daca ni se pare prea groasa, se mai pune putina apa.
Se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel verde, piper macinat si smantana, alaturi de crutoane de paine . Cand e post, este la fel de delicioasa si fara smantana.
Pofta buna!
GALERIE FOTO :
Supa crema de brocoli | FOTO : Mariana Mateescu |