Supa crema de brocoli | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente:1-2 broccoli2 morcovi1 radacina patrunjel+frunze1 pastarnac1 telina(mica sau o portiune dintr-o telina mai mare)1 ceapa potrivitasare, piper dupa gustulei de maslinesmantanaoptional 1-2 cartoficrutoane de paineModde pregatire:Se spala si se curata toate radacinoasele, se taie in bucati potrivite, mai putin ceapa, care se pune intreaga, si se pun toate la fiert intr-o oala in 2-3 l apa in care adaugam sarea si piperul. Intre timp se curata broccoli, se spala bine sub jet de apa, se rupe in buchetele si se pune in oala cand celelalte legume sunt aproape fierte(broccoli fierbe f repede si nu e cazul sa-i pierdem din vitamine).Cand toate legumele au fiert, se opreste focul si se lasa la racit.Dupa racier se scurge zeama, dar nu se arunca, maruntim cu blenderul legumele, pana se paseaza bine.Se pune restul de zeama si se mai pune pe aragaz, la foc mic impreuna cu cateva picaturi