Supa de gaina cu galusti | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente:1 gaina( mare si grasa- de la tara, daca e posibil)2 morcovi1 pastarnac1 patrunjel( radacina)1 bucata telina2 cepe potrivite1 ardei gras2 ouagrissare, piperpatrunjel verde tocat maruntMod de pregatire:Gaina se spala bine, se mai parleste, daca mai este nevoie, se curata bine si iar se spala.Se pune intr-o oala incapatoare cu apa rece si putina sare. Se spumeaza bine, de mai multe ori, pana nu mai iese spuma. Dupa 30-40 minute se pun si zarzavaturile curatate si spalate bine, intregi sau bucati potrivite( eu le pun bucati pentru a le portiona apoi in fiecare portie).Dupa ce pasarea a fiert, se scoate si se pregatesc galustile din gris.Pasarea poate fi folosita ca si friptura, dupa ce a fost rumenita in cuptor, laga un pilaf( si atunci ne trebuie mai multa supa, pentru a putea folosi din zeama si la fiert orezul) sau langa un piure de cartofi sau cartofi natur, ca fel doi.Se s...