Tosca

  • Postat în Life
  • la 31-12-2024 00:17
  • 57 vizualizări
Tosca
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Dea's Cakes

Prajitura Tosca, este una din preferatele mele, deoarece imi place macul si crema de vanilie.
Biscuitii si ciocolata chiar se combina minunat cu macul si vanilia. Am mai tot facut prajitura asta dar cu diverse modificari :), de data aceasta nu mai facem modificari.
Sa va spun ce ne trebuie si cum o facem, desi sunt convinsa ca multi dintre voi ati facut-o de nenumarate ori.

Ingrediente Blat:
8 albusuri
un praf de sare
8 linguri zahar
4 linguri faina
100gr. mac
1 lingurita praf de copt

Crema:
8 galbenusuri
un praf de sare
8 linguri zahar
600 ml lapte
60gr amidon
200 gr unt
esenta de vanilie

Glazura:
200gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50gr unt.

Ne mai trebuie biscuiti petit beurre si cafea sa inmuiem biscuitii.
Ca sa va fie mai usor puteti lua biscuiti gata glazurati , eu asa am luat , vreo 3 pachete a 200gr, desi cred ca doua pachete sunt suficiente.

Mod de preparare:
Blatul:
Inainte sa ne apucam de blat preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol mixam foarte bine albusurile cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si ferma, adaugam macul si amestecam cu o spatula de jos in sus, la final adaugam faina si praful de copt si din nou amestecam totul cu o spatula.
Punem blatul intr-o tava de 25x35, pe foie de copt si coacem circa 25-35 min. pana incepe sa se rumeneasca usor. Cand este gata il scoatem si lasam la racit pe un gratar.


Crema:
Galbenusurile , praful de sare , zaharul si esenta de vanilie se amesteca bine intr-o cratita, pana se dizolva zaharul . Se adauga 400 ml lapte peste si se pune la fiert la foc mic. Intre- timp cu cei 200ml de lapte ramasi dizolvam amidonul.
Cand laptele incepe sa fiarba , adaugam amidonul si amestecam incontinuu pana se ingroasa , se trage deoparte si se lasa la racorit 5 min, iar apoi se adauga untul.

Asamblare:
In tava in care am copt blatul se face asamblarea. Punem Blatul cu mac, crema calda, stratul de biscuiti, si glazura.



Dupa cum am spus eu am folosit biscuiti gata glazurati, dar am fost multumita de rezultat, a iesit foarte frumoasa ?


Sper ca reteta sa va fie de folos.
Pofta Buna!

Despre Ziarul toateBlogurile

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente