Prajitura Tosca, este una din preferatele mele, deoarece
imi place macul si crema de vanilie.
Biscuitii si ciocolata chiar se combina minunat cu macul
si vanilia. Am mai tot facut prajitura asta dar cu diverse
modificari :), de data aceasta nu mai facem
modificari.
Sa va spun ce ne trebuie si cum o facem, desi sunt
convinsa ca multi dintre voi ati facut-o de nenumarate
ori.
Ingrediente Blat:
8 albusuri
un praf de sare
8 linguri zahar
4 linguri faina
100gr. mac
1 lingurita praf de copt
Crema:
8 galbenusuri
un praf de sare
8 linguri zahar
600 ml lapte
60gr amidon
200 gr unt
esenta de vanilie
Glazura:
200gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50gr unt.
Ne mai trebuie biscuiti petit beurre si cafea sa inmuiem
biscuitii.
Ca sa va fie mai usor puteti lua biscuiti gata glazurati
, eu asa am luat , vreo 3 pachete a 200gr, desi cred ca doua
pachete sunt suficiente.
Mod de preparare:
Blatul:
Inainte sa ne apucam de blat preincalzim cuptorul la 180
de grade.
Intr-un bol mixam foarte bine albusurile cu praful de
sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea
lucioasa si ferma, adaugam macul si amestecam cu o spatula de jos
in sus, la final adaugam faina si praful de copt si din nou
amestecam totul cu o spatula.
Punem blatul intr-o tava de 25x35, pe foie de copt si
coacem circa 25-35 min. pana incepe sa se rumeneasca usor. Cand
este gata il scoatem si lasam la racit pe un gratar.
Crema:
Galbenusurile , praful de sare , zaharul si esenta de
vanilie se amesteca bine intr-o cratita, pana se dizolva zaharul .
Se adauga 400 ml lapte peste si se pune la fiert la foc mic. Intre-
timp cu cei 200ml de lapte ramasi dizolvam amidonul.
Cand laptele incepe sa fiarba , adaugam amidonul si
amestecam incontinuu pana se ingroasa , se trage deoparte si se
lasa la racorit 5 min, iar apoi se adauga untul.
Asamblare:
In tava in care am copt blatul se face asamblarea. Punem
Blatul cu mac, crema calda, stratul de biscuiti, si
glazura.
Dupa cum am spus eu am folosit biscuiti gata glazurati,
dar am fost multumita de rezultat, a iesit foarte frumoasa
?
Sper ca reteta sa va fie de folos.
Pofta Buna!