Zarzavat pentru ciorba | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente3 kg morcovi1,5 kg pastarnac1,5 kg radacina patrunjel1 telina potrivita1 kg ardei gras sau capia1 kg rosiisare zaharMod de preparareSe curata toate radacinoasele si se spala bine. Se spala rosiile si ardeii si se curata de cotoare. Ardeiilor li se curata si semintele si nervurile.Radacinoasele se dau pe razatoarea mare sau prin razatoarea de la robot. Rosiile si ardeii se dau prin masina de tocat si se amesteca toate zarzavaturile intr-un lighean incapator. Se presare cu sare si zahar dupa gust, dupa cat de sarat preferati( de regula conservele se fac un pic mai sarate decat consumam normal, dar trebuie sa tinem seama si de sfatul medicului: sa reducem consumul de sare si zahar pentru a avea o viata sanatoasa).Totusi, atat sarea cat si zaharul sunt conservante pentru legumele puse pentru iarna.Lasam zarzavatul cateva ore la inmuiat si apoi putem pune in borcane de 800 sau 400 de g...