Ciorbica de loboda rosie

  Ciorbica de loboda rosie     |      FOTO   :  Mariana Mateescu Ingrediente:2-3 legaturi de loboda rosie1 morcov1 pastarnac1 ardei gras1 ceapa50 g orezrosii pentru ciorba sau 4-5 rosii proaspetebors sau bulion de corcoduse( eu il folosesc ff des pentru a acri ciorbele, atat iarna cat si vara pentru ca este bogat in vitamina C)1 legatura leustean + 1/2 legatura marar sare, boia dulce optionalulei, 3 l apaMod de pregatire:Se curate zarzavaturile, se spala si se toaca cubulete mici. Se calesc in ulei pana incep sa se inmoaie si apoi se adauga apa calduta si se continua fierberea, Cand legumele au fost aproape fierte se adauga si loboda tocata marunt ( pe care intre timp am cules-o si am spalat-o)  si orezul spalat.Dupa ce au fiert bine loboda si orezul punem rosiile curatate de coaja si tocate marunt sau rosiile pentru ciorbica( din cons