Emulsifianții alimentari cresc riscul de diabet de tip 2: o descoperire revoluționară din cercetarea franceză

Un recent studiu francez arată că anumiți emulsificatori alimentari ar putea crește riscul de diabet de tip 2, subliniind necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a confirma aceste descoperiri și a revizui reglementările privind aditivii alimentari.

Alimentele ultra-procesate și riscurile pentru sănătate

În Europa și America de Nord, adulții obțin între 30% și 60% din aportul lor caloric din alimente ultra-procesate. Cercetările epidemiologice tot mai numeroase indică faptul că un consum mai mare de astfel de alimente este asociat cu riscuri crescute de diabet și alte boli metabolice. Emulgatorii (emulsifianții) sunt printre cei mai folosiți aditivi, fiind adăugați în alimente procesate și ambalate, cum ar fi prăjituri, biscuiți, iaurturi, înghețată, ciocolată, pâine, margarină, sosuri și mâncaruri ready to eat sau destinate preparării rapide la microunde. Aceștia ...